Studenten demonstreren voor behoud studiefinanciering

Vandaag hebben in Amsterdam duizenden studenten gedemonstreerd voor goed en toegankelijk onderwijs. De hoofdeis van de dag was het behoud van de studiefinanciering. Om 13 uur vertrok er een protestmars vanaf de Dam richting het Museumplein, waar de demonstratie echt begon. De dag was georganiseerd door de LSVb, het ISO, JOB, de LKvV en comité SOS. Comité 'Stufi moet blijven' heeft studenten de afgelopen weken opgeroepen om naar Amsterdam te komen.

Tijdens de demonstratie gingen politici van D66, VVD, PvdA, GroenLinks, Lijst 17, CDA en de SP met elkaar in gesprek over het onderwijs. Opvallend was dat de enige partijen die toegaven voor de stufi te gaan vechten de SP en het CDA waren. Helaas bleek ook dat het CDA het collegegeld enorm wil gaan verhogen en de OV-jaarkaart inperken. SP-lijsttrekker Emile Roemer sprak de menigte toe en zei een stokje te gaan steken voor de plannen van VVD, D66, PvdA en GroenLinks, die allemaal de stufi om willen zetten in een lening.

Het was een geslaagde demonstratie, maar er zal nog veel meer nodig zijn om te zorgen dat alle politici naar de studenten luisteren.